post image
Facebook.com / Dominika Kuźnik.

Zupa jest sycąca, przepyszna, niskokaloryczna, kolorowa i łatwa do zrobienia. Czego chcieć więcej?

Potrzebne składniki:

  • ?Batat 1szt.
  • ?Marchew 3szt.
  • ?Cebula 1 szt.
  • ?Mleko 1,5% 150ml
  • ?Passata pomidorowa 100ml
  • ?Papryka czerwona 1 szt.
  • ?Bulion warzywny 1,5l
  • ?Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma.

Sposób przygotowania:

Paprykę pieczemy 15 minut w 180 stopniach Celsjusza, gdy się mocno przyrumieni wyjmujemy i ściągamy skórę. Cebulę smażymy na oliwie do przyrumienienia. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości, dodajemy passatę pomidorową oraz przyprawy. Całość blendujemy i zabielamy zupę mlekiem, ponownie mieszamy.

Składniki wystarczą na cztery porcje, pysznej zupy w wersji fit. Smacznego!

Komentarze

Dodaj Komentarz

Twoj adres e-mail nie będzie opublikowany.