Zupa jest sycąca, przepyszna, niskokaloryczna, kolorowa i łatwa do zrobienia. Czego chcieć więcej?
Potrzebne składniki:
Batat 1szt.
Marchew 3szt.
Cebula 1 szt.
Mleko 1,5% 150ml
Passata pomidorowa 100ml
Papryka czerwona 1 szt.
Bulion warzywny 1,5l
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma.
Sposób przygotowania:
Paprykę pieczemy 15 minut w 180 stopniach Celsjusza, gdy się mocno przyrumieni wyjmujemy i ściągamy skórę. Cebulę smażymy na oliwie do przyrumienienia. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości, dodajemy passatę pomidorową oraz przyprawy. Całość blendujemy i zabielamy zupę mlekiem, ponownie mieszamy.
Składniki wystarczą na cztery porcje, pysznej zupy w wersji fit. Smacznego!
Komentarze