post image
Dominika Kuźnik.

Co potrzebujemy?

  • Bulion warzywny 2l,
  • Cukinia (mała) 1 szt,
  • Ziemniaki (duże) 2szt,
  • Por 1/2 szt,
  • Cebula biała 1szt,
  • Czosnek 4 ząbki,
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, cebula,
  • Chleb razowy 2 kromki,
  • Oliwa z oliwek 10ml.

Sposób przygotowania zupy:

Czosnek, por oraz cebulę kroimy na pół plasterki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek, smażymy około 3 minuty (w razie potrzeby dolewamy trochę wody). Ziemniaki oraz cukinię myjemy, obieramy i wrzucamy do garnka z bulionem, dodajemy również podsmażone warzywa i gotujemy całość do miękkości (około 45 minut). Całość doprawiamy przyprawami i blendujemy na gładki krem.

Sposób przygotowania grzanek:

Chleb kroimy na kostkę i wrzucamy go na rozgrzaną i suchą patelnię. Prażymy go około 2 minuty (mieszając co pare sekund).

Porcja zawiera tylko 120 kcal. Przepis przewidziany jest dla 4 osób.

 

Więcej przepisów w wersji fit: Klinika Zdrowych Kalorii.

Komentarze

Dodaj Komentarz

Twoj adres e-mail nie będzie opublikowany.