Składniki:
- Tortilla pełnoziarnista 4 szt.
- Pierś z kurczaka 400g
- Pomidor malinowy 1 szt.
- Ogórek zielony 1 szt.
- Kapusta pekińska 1 szt.
- Cebula biała 1 szt.
- Serek Bieluch 1 szt.
- Czosnek 5 ząbków
- Oliwa z oliwek 10ml
- Jogurt naturalny 150ml
- Przyprawy: przyprawa gyros, pieprz kolorowy, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, kroimy na małą kostkę i zalewamy wymieszanym jogurtem naturalnym z przyprawami. Mięso marynujemy około godzinę w lodówce. Kurczaka przerzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i smażymy około 10 minut. Pomidor, ogórek, cebulę myjemy i kroimy w półplasterki. Kapustę pekińską kroimy na małe kawałeczki. Czosnek przeciśnięty przez praskę mieszamy z serkiem bieluchem, solą i pieprzem kolorowym. Tortillę smarujemy domowym sosem czosnkowym, wykładamy kapustę pekińską, ogórek, pomidor, cebulę oraz kurczaka. Zawijamy całość i grillujemy na grillu elektrycznym.
Przepis przewiduje cztery porcje. Jeden fit kebab zawiera około 400 kcal
Komentarze