post image
Dominika Kuźnik.

Składniki:

  • Tortilla pełnoziarnista 4 szt.
  • Pierś z kurczaka 400g
  • Pomidor malinowy 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt.
  • Kapusta pekińska 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Serek Bieluch 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Oliwa z oliwek 10ml
  • Jogurt naturalny 150ml
  • Przyprawy: przyprawa gyros, pieprz kolorowy, sól himalajska.

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy, kroimy na małą kostkę i zalewamy wymieszanym jogurtem naturalnym z przyprawami. Mięso marynujemy około godzinę w lodówce. Kurczaka przerzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i smażymy około 10 minut. Pomidor, ogórek, cebulę myjemy i kroimy w półplasterki. Kapustę pekińską kroimy na małe kawałeczki. Czosnek przeciśnięty przez praskę mieszamy z serkiem bieluchem, solą i pieprzem kolorowym. Tortillę smarujemy domowym sosem czosnkowym, wykładamy kapustę pekińską, ogórek, pomidor, cebulę oraz kurczaka. Zawijamy całość i grillujemy na grillu elektrycznym.

Przepis przewiduje cztery porcje. Jeden fit kebab zawiera około 400 kcal

Komentarze

Dodaj komentarz