post image
Pixabay Specjały kuchni japońskiej

Lokal serwuje dania coraz popularniejszej w Polsce kuchni japońskiej. Menu Yako Tako powstało zgodnie z tradycjami kraju kwitnącej wiśni – wszystkie produkty wykorzystywane przez szefa kuchni są zawsze świeże oraz sezonowe. Oferta restauracji skierowana jest zarówno do wielbicieli różnego typu mięs i ryb, a także wegetarian oraz wegan.  

Do portfolio lokali gastronomicznych Galerii Wiślanka serwujących menu z różnych stron świata, które dotychczas tworzyły restauracje Pizza Hut, Makarun czy Burger Route 66, dołączył nowy koncept na rynku – Yako Tako. 

Specjalnością lokalu są dania oraz przekąski tradycyjne dla kuchni japońskiej, która zdobywa w naszym kraju coraz więcej zwolenników. Kuchnia ta uznawana jest za najzdrowszą na świecie przede wszystkim ze względu na niską kaloryczność, wykorzystywanie zawsze świeżych składników czy przywiązywanie dużej wagi do formy prezentacji dań. 

– Yako Tako w Galerii Wiślanka ma stanowić nową jakość na lokalnym rynku gastronomicznym. Zafascynowani japońską kulturą oraz filozofią biznesową tego kraju zwaną ,,kaizen", chcieliśmy wprowadzić do Żor część serca japońskiej, tak zwanej gorącej kuchni. Słowo ,,kaizen" oznacza po prostu zmianę na lepsze. Jest to filozofia, która skupia się na ciągłym rozwoju biznesu nie tylko pod względem finansowym, ale również nad poprawą jakości jedzenia oraz podejściem do klientów. Zależy nam na tym, aby nasi goście odkrywali nowe doświadczenia kulinarne – mówi Emilia Kowalczyk, współudziałowiec w firmie Yako Tako. 

Klienci w restauracji mogą znaleźć bardzo bogate i urozmaicone menu. Wśród dań nie brakuje różnego typu ramenu, teppanyaki, donburi, pad thai, katsu czy potraw, w skład których wchodzą ryby i owoce morza. 

– Nasza kuchnia powstała z myślą, by odżywiać zmysły oraz inspirować do chęci odkrycia nowych smaków. Chili, trawa cytrynowa, imbir, soja, curry to główne składniki kuchni japońskiej, dzięki którym nabywa ona charakterystycznego smaku. W naszej ofercie menu znajdą się dania zarówno łagodne, jak i ostre. Japończycy traktują swoją kuchnię niczym sztukę i podchodzą do niej z ogromną powagą. My również z całą dbałością podchodzimy nie tylko po prezentacji potraw na talerzu, ale przede wszystkim do wyboru składników, aby były one jak najwyższej jakości – dodaje Emilia Kowalczyk. 

Yako Tako to kolejny najemca, który w ostatnim czasie dołączył do zestawu marek gastronomicznych Galerii Wiślanka. Kilka tygodniu temu w żorskim centrum handlowym otwarto nowy koncept pod nazwą Pyszne na wagę.

Komentarze

  • Adam 30 września 2021 18:49Znowu kolejne miejsce otworzyli :O Super, muszę koniecznie iść spróbować.

Dodaj komentarz