UM Wodzisław Śląski
UM Wodzisław Śląski

Tegoroczna, czwarta edycja Wspólnego Grillowania z ZPM Tomaszny, odbędzie się w sobotę 13 maja, na malowniczym wodzisławskim Rynku. Od godziny 11:00 aż do 20:00, uczestnicy będą mieli okazję delektować się wyśmienitymi potrawami przyrządzonymi na grillu, a wszystko to pod okiem doświadczonych specjalistów.

Wśród atrakcji, które czekają na uczestników tego wyjątkowego wydarzenia, znajduje się możliwość spotkania z prawdziwymi mistrzami sztuki grillowania. Będą oni służyć radą i doświadczeniem, dzieląc się z uczestnikami sekretami tej umiejętności. Miłośnicy kulinariów będą mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat technik grillowania i BBQ, a także nauczyć się, jak przygotować doskonały stek wołowy, zapewniając mu idealne grillowanie.

Ale to nie wszystko! Uczestnicy będą mieli szansę nauczyć się od podstaw, jak stworzyć mega burgera z 100 proc. wołowiny. Czy może być coś lepszego dla miłośnika grilla niż nauka przyrządzania takiego pysznego dania?

Dodatkowo, na każdym stanowisku będzie można skonsultować ewentualny zakup sprzętu do grillowania. Oferta obejmie akcesoria, grille oraz paleniska, a więc wszystko, co niezbędne do stworzenia idealnego miejsca do grillowania.

Może warto przygotować się na wydarzenie, robiąc zapasy kremu do opalania? W końcu, na takim wydarzeniu, grill nie jest jedyną rzeczą, która może się "przypalić"!

Program imprezy

  • 11:00 - Rozpoczęcie IV Wspólnego Grillowania:
    - degustacje wyrobów Beef Master Tomaszny i ZPM Tomaszny,
    - Mirek Czarnogórski i Mariusz Jeznach o tym, jak grillować i poznać techniki grilla i BBQ,
    - Adam Tomaszny - "Tradycja Trzech Pokoleń. Czym Jest Sezonowanie?",
    - Artur Kupczyk - "Jak wybrać wołowinę na steki?"
    - Arek Mazur - pokaz rozbioru wołowiny sezonowanej.
  • 12:00 - Pasja do steków a skoki narciarskie - Aleksander Zniszczoł - soczek narciarski, pasjonat grilla, BBQ i Steków Beef Master Tomaszny,
  • 12:30 - przygotowanie burgerów 100 proc. BEEF:
    - Tomasz Karpowicz - Burger Hub,
    - Aleksander Rzepecki - Outdoor Cooking,
    - Michał Sobolewski - Foodaholics.
  • 13:00 - Szpik wołowy po azjatycku:
    - Artur Kupczyk vel Ogniomistrz Art - szef kuchni Akademii GrillWeb, grillmaster, bloger kulinarny, ekspert do spraw gastronomii, ambasador polskiej marki Quan Garden Art,
  • 13:30 - Hanger steak - czyli mało popularne cięcia:
    - Kacper Salzman - Grillmaster Marki Napoleon, prowadzący program "Prosto z Grilla", podróżnik kulinarny,
  • 14:00 - przygotowanie mostka wołowego-brisket:
    - Adam Kajfosz - Polish BBQ Mafia,
    - Szymon Romaniuk - Polish BBQ Mafia,
  • 14:30 - Kuchnia ameryki południowej z broil kinga:
    - Daniel Władymirow - uczestnik 11. edycji Masterchefa,
  • 15:00 - polędwica sezonowana w łoju na ofyrze:
    - Mateusz Wojnar - Godkowie Grille, Doradca Kulinarny i Szef Kuchni,
    - Michał Fabiszewski - Szef Kuchni, laureat II miejsca w programie Masterchef,
  • 15:30 - prezentacja wędzarni ogrodowych - firma Kolba,
  • 16:00 - pokaz i ostrzenie japońskich noży - firma Japońskie Noże,
  • 16:30 - Tomahawk metodą odwróconą Reverse Sear z dymem jabłoni - Artur Kupczyk,
  • 17:00 - Kuchnia Bałkańska na grillu Broil king - Daniel Władymirow,
  • 17:30 - przygotowanie łopatki na pulled pork - Polish BBQ Mafia,
  • 18:00 - losowanie nagrody głównej - Grill Gazowy Marki NAPOLEON,
  • 18:30 - karkówka po meksykańsku - Kacper Salzman,
  • 19:00 - Tajskie Noodle STIR-FRY z kurczakiem z Big Green Egg - Mateusz Wojnar,
  • 19:30 - kebab cevapcici z wołowiną z ofyra - Michał Fabiszewski,
  • 20:00 - wspólna integracja w Pilsner Pub.

Komentarze

Dodaj komentarz